Dikkedarmkanker Keuzehulp geactualiseerd

De herziene Nederlandse richtlijn voor colorectaal carcinoom, data uit gebruikersonderzoek en nieuwe inzichten resulteerden in een vernieuwde versie van de Dikkedarmkanker Keuzehulp.

Prof. dr. Miriam Koopman (UMC Utrecht) en dr. Liselot Valkenburg-van Iersel (Maastricht UMC+) zijn nauw betrokken bij het ontwikkelen en updaten van de keuzehulp. De twee internist-oncologen leggen in deze video uit op welke wijze de keuzehulp de specialist en patiënt op gestructureerde wijze ondersteunt bij het komen tot een gezamenlijk besluit en tijdswinst bij vervolgconsulten kan opleveren.

Ervaringsdeskundige Louise Steinhart-de Jong bevestigt dat de keuzehulp patiënten houvast en overzicht in een onzekere tijd biedt en hen de regie terug kan geven.

Verder zet arts-onderzoeker Sietske van Nassau (UMC Utrecht) – die ook betrokken is bij de ontwikkeling van de keuzehulp, de implementatie begeleidt en gebruikersonderzoek doet – de belangrijkste onderdelen van de keuzehulp uiteen.

Tot slot belicht Regina The van ZorgKeuzeLab de rapportagefunctie van de keuzehulp en aandachtspunten voor implementatie.

De vernieuwde Dikkedarmkanker Keuzehulp is ontwikkeld door medisch experts, Stichting Darmkanker en ZorgKeuzeLab. De keuzehulp is financieel mede mogelijk gemaakt door de Maag Lever Darm Stichting en particuliere donaties vanuit Stichting Vrienden van het UMC Utrecht.

Registreren


  • Sterkte-indicator

Al een account?

Inloggen


Sluit venster